Geschiedenis

Soons Verhuizingen; al meer dan 70 jaar een begrip in Geleen en omstreken.

Soons Verhuizingen voert officieel verhuizingen uit sinds 1944, maar de geschiedenis van het familiebedrijf Soons begint al in 1918. Hieronder leest u meer over de geschiedenis.

Op 19 november 1918 kocht Harry Soons voor 100 mark een oude vrachtwagen die na de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers was achtergelaten. Zijn doel was om er allerlei vrachten mee te gaan vervoeren, zoals stenen, zand grind en ander materiaal. Naast zijn vracht- en expeditiebedrijf heeft hij ook een fietszaak en café én voerde hij af en toe verhuizingen uit. Alsof dit nog niet genoeg was, begon hij een paar jaar later ook nog met een taxi service. Een grote diversiteit aan werkzaamheden dus.

Toen de zonen van Harry, Piet en Wil, in het bedrijf kwamen, werden er alle voorkomende transport- en verhuiswerkzaamheden verricht. Zo droeg de familie Soons ook haar steentje bij aan het herstellen van de dijken na de watersnoodramp in 1953; Piet verzorgde het grondtransport en Wil richtte zich meer op het verhuiswerk.

Geleidelijk aan kwamen er ook buitenlandse transporten. Eind jaren tachtig ging Piet met pensioen en stapte Harrie, de zoon van Wil het bedrijf in. Hiermee trad de derde generatie aan en volgde er een ommezwaai in de bedrijfsvoering. Het bedrijf ging zich toeleggen op de verhuisactiviteiten en liet overige transporten achterwege.

Nu, 100 jaar na de oprichting van het familiebedrijf Soons en 75 jaar na de officiële oprichting van het familiebedrijf Soons Verhuizingen, verzorgt het particuliere- en projectverhuizingen binnen Europa en naar andere continenten. Tevens is er de mogelijk tot inboedelopslag of archiefbewaring.

Inmiddels zijn de kinderen van Harrie, Tom en Michelle, als vierde generatie ook al werkzaam binnen het bedrijf. Hiermee wordt de familietraditie van Soons Verhuizingen voortgezet.